Techrekrytering | Säkra rätt IT- kompetens | Nexer Recruit
Skip to content
VÄLJ SPRÅK VÄLJ LAND
TECHREKRYTERING

Hitta din techstjärna

Söker du specialister inom digital utveckling? Är du i behov av agila och erfarna medarbetare med stort driv och nyfikenhet? Då har du kommit helt rätt. Vi är experter på att nosa upp grymma kandidater inom tech.

TECHRekrytering

RÄTT SPECIALISTKOMPETENS

Erfarna specialister inom tech är hett eftertraktade på arbetsmarknaden. Den digitala utvecklingen har lett till en enorm efterfrågan på kompetens inom dessa områden. Konkurrensen är stenhård.

De flesta företag har varken tid, kunskap eller det nätverk som krävs för att framgångsrikt attrahera, engagera och konvertera starka techkandidater. Samtidigt är rekrytering av specialister med fokus på digital utveckling och innovation en avgörande faktor som starkt bidrar till att driva din affär framåt. Det ställer höga krav på att rekryteringskonsulten har förståelse för verksamhetens behov, förstår kandidaternas kompetens och kan föra dialogen på rätt nivå.

Ta DEl av vårt Unika nätverk av IT- Talanger

Vi HJÄLPER DIG LIGGA STEGET FÖRE


Vårt rekryteringsteam är experter på just detta. Techrekrytering. Vi hjälper dig ligga steget före. Vår unika position i hjärtat av techutvecklingen ger oss djupa insikter i framtidens kompetensbehov.

Med andra ord – vi talar samma språk som våra kandidater och partners. Det gör att vi kan möta förväntningarna du och din verksamhet har och matcha med kandidatens erfarenhet och ambitioner. En förutsättning för en lyckad rekryteringsprocess.

62

% högre andel kvinnor söker våra tjänster än snittet
Hos andra rekryteringsbolag inom IT/Tech

33

% fler ansökningar via sociala medier än våra kollegor i branschen

15500

följare på linkedin

RAPPORT FRÅN TECHSEVERIGE

SÄKRA TECHKOMPETENSEN

I en rapport från februari 2024 belyser TechSverige en kritisk faktor för svenska organisationers innovations- och konkurrenskraft: vikten av tillgången på relevant techexpertis.

Rapporten i korthet:

– Sverige behöver ett årligt tillskott av 18 000 specialister inom tech fram till 2028.

– Detta inkluderar en 30% ökning i techbranschen och en 15–17% ökning i övriga näringslivet och offentliga sektorn.

– Mest efterfrågade kompetenser inkluderar informations- och cybersäkerhet samt AI.

Vi har under tio års säkrat specialistkompetens inom ett brett spektrum av branscher, både nationellt och internationellt. Våra uppdragsgivare är stora och små aktörer inom privat och offentlig sektor, samtliga med starka erbjudanden och unika positioner på marknaden.

Kontakta oss på Nexer Recruit för att diskutera hur vi kan stödja ert företags techbehov, investera i rätt kompetens och bidra till en hållbar kompetensförsörjning.

VARFÖR REKRYTERA MED NEXER RECRUIT?

Djup förståelse för techsektorns dynamik och kompetensbehov.

Omfattande nätverk av kvalificerade techspecialister redo att ansluta sig till ditt team.

Effektiva, kvalitativa och transparenta rekryteringsprocesser.

“På Nexer Recruit samarbetar vi som långsiktiga strategiska partners med våra kunder:
Vi lär känna er, era utmaningar, struktur och kultur – inte bara för att matcha rätt individ till era behov, utan också för att vara en del av er framtida strategi.”
Kundcase

TEch rekrytering

Vi är stolta rekryteringspartners till CtrlPrint, skapare och utvecklare av en innovativ molnbaserad samarbetsplattform som erbjuder SaaS-lösningar för års- och hållbarhetsrapportering.

CtrlPrint har genomgått en imponerande tillväxtresa.
Se vad CTO Andreas Schyman listar som de tre viktigaste punkterna för att få en rekryteringsprocess att fungera

LINDHOLMEN SCIENCE PARK

Jag hittade inte bara rätt person att rekrytera, utan fick också ett bollplank under hela processen vilket var mycket värdefullt för mig som rekryterande chef.”


Hanna Blomdahl, Chef bolagsrelationer och klusterutveckling Lindholmen Science Park

SCANIA

Det gick snabbt, smidig kommunikation och uppföljning samt väldigt bra kandidater som presenterades. Mycket professionellt bemötande av rekryteraren.


Scania AB

NEDERMAN

Att jobba med Nexer Recruit har varit en positiv erfarenhet rakt igenom!

Johanna och Artan har alltid varit proaktiva och flexibla i vårt samarbete. De har tydligt flaggat problem i rekryteringen och varit aktiva att hitta lösningar som leder framåt. Jag uppskattar verkligen deras uthållighet och engagemang, att få rätt kandidat för Nederman på plats.Eva Carin Svensson, Senior Vice President Human Resources Nederman

ISO- CERTIFIERINGAR

Vårt ledningssystem är certifierat enligt ISO 9001 för Kvalitet, ISO 27001 för Informationssäkerhet och ISO 14001 för Miljö.

Du kan vara trygg med att vi tar kvalitet på stort allvar.

Blogg, Podd, News, Kundcase

Recruit Stories

Varje ny rekrytering, varje nytt möte med kunder och kandidater ger oss nya insikter. De delar vi gärna med oss av!

Recruit Stories är en samlingsplats för ämnen som ligger oss varmt om hjärtat. Vi på Nexer Recruit är övertygade om att mångfald är nyckeln till framgång för alla verksamheter. Vi brinner för jämställdhet.

I vår podd Passion for People kan du lyssna på spännande samtal med kvinnor inom IT- och Techbranschen.

Läs våra senaste nyheter eller varför inte titta på ett webbinarie? I bloggen lär du känna oss genom att ta del av vår rekryterings-filosofi. Där bjuder vi på våra bästa tips i rekryteringsprocessen, både för dig som är kund och kandidat.

Häng på!

Vi hittar specialisten du söker

User Experience & Marketing

Inbound Marketing Specialist
En Inbound Marketing specialist är en viktig länk i ett företags marknadsföringsstrategi, med fokus på att attrahera potentiella kunder genom att erbjuda värdefullt innehåll och skapa meningsfulla interaktioner. Deras arbetsuppgifter sträcker sig över flera områden, inklusive strategisk planering, innehållsskapande, marknadsföringsautomation, analys och optimering.

En av de primära uppgifterna för en Inbound Marketing specialist är att utforma och genomföra strategier för att locka besökare till företagets digitala plattformar, såsom webbplats, blogg och sociala medier, genom att producera engagerande och relevanta innehåll som tilltalar målgruppernas intressen och behov. De är också ansvariga för att konvertera dessa besökare till leads genom att erbjuda lockande erbjudanden, såsom nedladdningsbara guider, e-böcker eller gratis provperioder mm.

En Inbound Marketing specialist ansvarar för att vårda bolagets leads genom att leverera ytterligare värdefullt innehåll och skapa en personlig och meningsfull interaktion, med målet att driva dem genom köpprocessen och omvandla dem till kunder. Detta innebär ofta att arbeta nära samman med försäljningsteamet för att säkerställa en smidig övergång från marknadsföringsinitiativ till försäljningsaktiviteter.

Bolagets Inbound Marketing specialist samverkar med olika avdelningar såsom teamet på marknadsföring, försäljning, produktutveckling och kundtjänst. De kan också samarbeta med externa leverantörer såsom reklambyråer, grafiska designers och copywriters för att säkerställa att marknadsföringsinitiativ levereras på ett effektivt och enhetligt sätt.

Marketing Automation Specialist
En Marketing Automation Specialist är en nyckelperson inom marknadsföringsteamet som fokuserar på att automatisera och optimera marknadsföringsprocesser för att öka effektiviteten och målgruppens engagemang. Deras huvudsakliga ansvar inkluderar implementering och hantering av marketing automation-plattformar, skapande och optimering av automatiserade kampanjer och arbete med dataanalys för att förbättra marknadsföringsinsatserna.

En Marketing Automation Specialist är ansvarig för att implementera och konfigurera marketing automation-verktyg såsom e-postmarknadsföringsplattformar och kundrelationssystem (CRM) för att automatisera uppgifter såsom e-postutskick, leadsnurturing och leadscoring. De arbetar nära marknadsföringsteamet för att förstå målgruppens behov och utforma automatiserade kampanjer som är relevanta och engagerande.

Utöver detta är en Marketing Automation Specialist också ansvarig för att övervaka och optimera automatiserade kampanjer genom att analysera resultat och utföra A/B-tester för att förbättra prestandan och öka konverteringsgraden. De arbetar också med att samla och analysera data för att skapa insikter och förståelse för målgruppens beteenden och preferenser, vilket i sin tur används för att skapa mer effektiva marknadsföringsstrategier.

Marketing Automation Specialist samverkar med andra avdelningar; särskilt marknadsföring, försäljning och IT. De kan också ha kontakt med externa leverantörer, såsom marketing automation-
plattformsleverantörer och dataanalysföretag, för att säkerställa att marknadsföringsinitiativ genomförs på bästa möjliga sätt och levererar önskade resultat.

Sammanfattningsvis är en Marketing Automation Specialist en avgörande roll som spelar en central roll i att automatisera och optimera marknadsföringsprocesser för att öka effektiviteten och målgruppens engagemang. Med sin expertis inom marketing automation-verktyg och dataanalys bidrar de till att skapa mer målinriktade och effektiva marknadsföringsstrategier.

Marketing Communication Specialist
En Marketing Communication Specialist är en central figur i marknadsföringsteamet som ansvarar för att utveckla och genomföra kommunikationsstrategier för att främja företagets varumärke, produkter och tjänster. Marketing Communication Specialist arbetar med en rad olika saker såsom skapande av marknadsföringsmaterial, hantering av externa och interna kommunikationskanaler samt samarbete med olika avdelningar för att säkerställa en enhetlig och effektiv kommunikation.

En Marketing Communication Specialist är ansvarig för att producera och distribuera marknadsföringsmaterial såsom annonser, broschyrer, pressmeddelanden, och digitalt innehåll för att nå målgrupper på olika plattformar och kanaler. De arbetar också med att utforma och genomföra kampanjer och evenemang för att öka medvetenheten om företagets varumärke och produkter.

Dessutom har en Marketing Communication Specialist en central roll i att hantera företagets externa och interna kommunikation. Detta inkluderar att skapa och upprätthålla relationer med media, hantera pressförfrågningar och skapa interna kommunikationsmaterial för att hålla anställda informerade och engagerade.

När det gäller ansvarsområden är en Marketing Communication Specialist ansvarig för att säkerställa att företagets budskap är tydligt och konsekvent i alla kommunikationskanaler och att det är anpassat till olika målgrupper och marknadssegment. De måste också hålla sig uppdaterade om trender inom marknadsföring och kommunikation för att kontinuerligt förbättra och anpassa sina strategier och metoder.

Digital Analyst
En Digital Analyst är en specialiserad roll inom marknadsföring och företagsanalys som fokuserar på att samla in, analysera och tolka data relaterad till digitala marknadsföringsinsatser och onlinebeteenden. Deras huvudsakliga uppgift är att förstå och optimera prestanda av digitala marknadsföringskampanjer och webbplatser för att uppnå affärsmål.

En Digital Analyst arbetar med att implementera och hantera webbanalysverktyg såsom Google Analytics för att spåra och mäta olika aspekter av webbplatsens prestanda, inklusive besökartrafik, användarbeteende och konverteringsfrekvenser. Genom att analysera denna data kan de identifiera trender, mönster och avvikelser som kan användas för att fatta informerade beslut och optimera marknadsföringsinsatserna.

Dessutom ansvarar en Digital Analyst för att skapa och presentera rapporter och insikter baserade på den samlade datan för att kommunicera resultat och rekommendationer till olika intressenter, såsom marknadsföringsteamet, ledningsgruppen och andra avdelningar. Deras analys och insikter används ofta för att informera strategiska beslut och göra justeringar i marknadsföringsstrategier och taktik.

En annan viktig del av arbetet är att utföra A/B-tester och andra experiment för att utvärdera olika variationer av digitala marknadsföringsinsatser och webbplatsdesign för att identifiera vilka som genererar bäst resultat. Genom att testa och iterera kan de kontinuerligt förbättra prestandan och effektiviteten av digitala marknadsföringsinsatser.

UX Designer
En UX-designer, eller användarupplevelsedesigner, är en viktig roll inom produktutveckling och digital design. Deras huvudsakliga ansvar är att skapa intuitiva, användarvänliga och tillfredsställande upplevelser för användare av digitala produkter och tjänster.

En UX-designer arbetar med att förstå användarnas behov, beteenden och förväntningar genom användarundersökningar, intervjuer och användartestningar. Genom att samla in denna information kan de skapa användarprofiler och personas som representerar olika användartyper och deras mål och behov.

Baserat på denna forskning och förståelse skapar en UX-designer användargränssnitt (UI) som är intuitiva, effektiva och tilltalande för användarna. Detta innefattar att designa flöden, interaktioner, navigering och layout av digitala produkter såsom appar, webbplatser och mjukvaror.

En UX-designer är också ansvarig för att prototypa och testa användargränssnittet för att säkerställa att det möter användarnas behov och förväntningar. Genom att iterera och förbättra designen baserat på feedback och användartestningar kan de skapa en optimal användarupplevelse.

Utöver detta samarbetar en UX-designer ofta med andra teammedlemmar, såsom produktchefer, utvecklare och grafiska designers, för att säkerställa en sammanhängande och enhetlig designprocess och för att integrera användarupplevelsedesign i hela produktutvecklingscykeln.

En UX-designer är en kreativ och analytisk person som arbetar med att skapa användarvänliga och tillfredsställande digitala upplevelser genom att förstå och tillgodose användarnas behov och förväntningar. Deras arbete spelar en avgörande roll i att skapa produkter och tjänster som är användbara, effektiva och tilltalande för användarna.

UI Designer
En UI-designer eller gränssnittsdesigner som vi skulle säga på svenska, är en viktig person inom produktutveckling och digital design. UI Designer fokuserar på att skapa det visuella och interaktiva gränssnittet för digitala produkter och tjänster, såsom appar, webbplatser och programvara.

En UI-designers huvudsakliga ansvar är att designa användargränssnittet för att vara estetiskt tilltalande, funktionellt och användarvänligt. Detta innefattar att skapa layouter, typografi, färgscheman, ikoner och andra visuella element som tillsammans bildar den visuella identiteten och upplevelsen av produkten.

Genom att samarbeta med UX-designers och andra teammedlemmar förstår en UI-designer användarnas behov och beteenden för att skapa gränssnitt som är enkla att förstå och använda. De
tar hänsyn till användarflöden, interaktioner och användarupplevelseprinciper för att skapa en enhetlig och sammanhängande design.

En UI-designer är också ansvarig för att skapa prototyper och mockups av användargränssnittet för att visualisera och testa designen innan den implementeras. Genom att använda verktyg som Sketch, Adobe XD eller Figma kan de skapa interaktiva prototyper för att demonstrera och testa användarinteraktioner och användarupplevelse.

En UI-designer ofta involverad i att skapa designsystem och komponentbibliotek för att säkerställa en enhetlig och effektiv designprocess och för att underlätta samarbete och konsistens över olika produkter och plattformar.

UX Writer
En UX writer är en specialiserad roll inom användarupplevelsedesign som fokuserar på att skapa textinnehåll för digitala produkter och tjänster med målet att förbättra användarupplevelsen. Deras huvudsakliga ansvar är att använda skrivande för att kommunicera på ett tydligt, konsistent och användarcentrerat sätt för att guida användare genom olika interaktioner och processer.

Arbetsuppgifterna för en UX writer består alltså av att skapa textinnehåll för användargränssnittet samt att skriva och redigera texter för användargränssnittet; inklusive knappar, länkar, menyer, formulär och andra interaktiva element. UX writer behöver använda ett språk som är lätt att förstå och vägledande för att hjälpa användare att navigera genom produkten eller tjänsten.

UX writer skapar textinnehåll för mikrointeraktioner såsom felmeddelanden, framgångsmeddelanden och användarinstruktioner för att förbättra användarupplevelsen och minska användarfrustrationen.

UX writer är noggrann med användarcentrerad kommunikation där textinnehållet anpassas efter användarnas behov, förståelse och tonläge. Detta innebär att skriva på ett sätt som är anpassat till målgruppens kunskapsnivå, språkpreferenser och kulturella bakgrund.

Samarbetet med design- och utvecklingsteam samt med UX- och UI-designers, produktchefer och utvecklare är en viktig del av arbetet och för att kunna integrera textinnehållet i designprocessen och säkerställa en enhetlig och sammanhängande användarupplevelse.

Genom att fokusera på att skapa användarcentrerat och vägledande textinnehåll spelar en UX writer en viktig roll i att förbättra användarupplevelsen för digitala produkter och tjänster. Deras arbete bidrar till att öka användarförståelsen, minska användarfrustrationen och öka användarinteraktionen.

Data

BI-utvecklare
Data Warehouse Specialist
BI & Data Engineer
Data Architect
Solution Designer Data
Data Analyst

ARKITEKTUR

IT Architect
Systemarkitekt
Solution Architect
Business Architect
Enterprise Architect

Cloud

Cloud Architect
Cloud Engineer
Cloud Developer
Cloud Infrastructure

Affärssystem

SAP Specialist
Solution Architect Dynamics
Solution Architect SAP
ERP Specialist Jeeves
M3 Specialist
ERP Application Manager
IT Applications Specialist O365

Projekt, Lead & Krav

Agilt tech lead
Agil coach,
Business Analyst
IT-projektledare
Kravanalytiker
Product Owner
Product Manager
Scrum Master
Team Lead
Tech Lead
Business Analyst

SYSTEM- & Mjukvarutveckling

Applikationsutvecklare
Software Engineer AI
Backend developer
Episerver-utvecklare
Frontend developer
Fullstack-utvecklare
Javautvecklare
Utvecklare .NET/C#
Utvecklare Javascript, PHP, Python, React, Angular

SW DeVELOPMENT & IT OPERATION

Continuous Integration
Engineer
DevOps Engineer
SecOps Specialist
Site Reliability Engineer

It-infrastruktur

Drifttekniker
Nätverkstekniker
IT Manager WAN and LAN
Cyber Security
IT-infrastrukturtekniker
3rd Line Specialist
Systemtekniker
Customer Solution Architect
Workplace Services
Virtualiseringsspecialist

Test

QA Tester
Software Test Architect
Verification Engineer
Testledare
Software Automation

Engineering

R&D Engineer
Mechanical Engineer
Process Engineer
Capex Project Manager
Process Safety Engineer
Site Manager
Utvecklingsingenjör
Application Engineer
Quality Engineer
Manufacturing Engineer
Field Service Technician
Maintenance Engineer
Test Engineer
Structural Analyst
Lab Engineer
Energy Engineer
Continuous Improvement Engineer
Tolling Engineer
Tolling Manager
Extruded Material Expert
Production Engineer

VI ÄR EN DEL AV NEXER GROUP

IT- REKYTERING STOCKHOLM

Letar du efter IT-talanger i Stockholm? Erfarna specialister inom IT och tech är hett eftertraktade på arbetsmarknaden här i hjärtat av Sveriges IT-hub.

Vi är experter på rekrytering inom IT och tech och hjälper dig att hitta de mest kvalificerade IT-specialisterna, oavsett roll och komplexitet, vare sig det gäller utvecklare, systemarkitekter eller projektledare.

Med vårt nätverk och vår strategiska kompetens kopplar vi samman företag med innovativa IT-experter som kan ta din verksamhet till nästa nivå.

IT- REKYTERING GÖTEBORG

Sedan 2014 har vi framgångsrikt rekryterat den absoluta spetskompetensen inom IT och tech i Göteborg. Vårt huvudkontor ligger i Science Park på Lindholmen och som en del av Nexer Group befinner vi oss mitt i tech-utvecklingens epicenter.

Som strategisk rekryteringspartner förstår vi dina behov och kan skapa en skräddarsydd IT- rekryteringsstrategi.

IT- REKYTERING MALMÖ

Våra erfarna rekryterare har specialistkunskap inom IT-branschen och använder aktiv search och headhunting för att hitta kandidater med rätt kompetens.

Vi hjälper dig att stärka din position som arbetsgivare för att attrahera de bästa IT- talangerna i södra Sverige.

Vi rekryterar inom IT och tech, både nationellt och internationellt.

IT- REKYTERING SKÖVDE

Din viktigaste framgångsfaktor för att hänga med i den digitala utvecklingen? Fantastiska medarbetare!

Vi bygger hållbara IT- team där varje individ kommer till sin rätt. Ta del av vårt stora lokala nätverk inom IT och tech, vår personliga service och vår kvalitetssäkrade rekryteringsprocess. I ett nära samarbete bidrar vi till att ditt företag växer och utvecklas.

IT- REKYTERING HELSINGBORG

På Nexer Recruit Helsingborg samarbetar vi som långsiktiga strategiska partners med våra kunder: Vi lär känna dem, deras utmaningar, struktur och kultur – inte bara för att matcha rätt individ till deras behov inom It och tech, utan också för att vara en del av deras framtida strategi.

Vi rekryterar IT-experterna som verkligen gör skillnad för ditt företag.

IT- REKYTERING BORÅS

Nexer Recruit Borås är ditt personliga rekryteringsbolag med lokal förankring och global räckvidd.

Den digitala revolutionen har ökat efterfrågan på IT- och techspecialister och det finns en brist på kompetens. Vi vet vad som krävs för att attrahera och engagera IT- specialister. Med vår närhet till huvudkontoret i Göteborg tar du del av vårt omfattande nätverk inom IT- och Tech.

Med vår expertis inom inom IT- och Techrekrytering talar vi samma språk som våra kandidater och partners.

Nexer Cares

Utbildning, jämställdhet och mångfald. Det är grunden i vårt samhällsengagemang. Vi arbetar också hårt för att värna miljön och minska våra utsläpp. Vi kallar CSR-arbetet för Nexer Cares, för att vi bryr oss och vill göra skillnad.

Våra CSR-initiativ

KOmpetensbaserad Rekrytering

Vi rekryterar inte på känsla. Genom kompetensbaserad rekrytering kvalitetssäkrar vi processen. Vi utgår från en väl analyserad kravprofil där vi tillsammans identifierar de kompetenser som är avgörande för att lyckas i rollen.

läs mer om vår process

EMPLOYER BRANDING

Employer Branding är ett sätt att påverka hur människor uppfattar ditt arbetsgivarvarumärke. För att uppnå ett starkt Employer Brand, är företagskulturen avgörande. Den gör att ditt företag attraherar och behåller rätt personer. Få tips på hur du kan förstärka ditt Employer Brand.

Lär dig mer om Employer Branding