Så syns du på LinkedIn | Nexer Recruit
Skip to content
Blogg
23 Maj 2023

Så syns du på LinkedIn

Maximera dina Karriärmöjligheter

Sara Johansson
Rekryteringskonsult Nexer Recruit Skövde


sara.johansson@nexergroup.com

contact person

LinkedIn är idag den ledande B2B-plattformen. Med en mängd fördelar fördelar för dem som är en del av den. Trots att många är aktiva på LinkedIn, får de sällan ut maximal nytta av plattformen, särskilt när det kommer till jobbsökande.

Så vad kan du som söker jobb tänka på för att dra nytta av LinkedIn på bästa sätt? Ta del av vår guide!

Först och främst, låt oss klargöra om du bör vara närvarande på LinkedIn som privatperson eller inte. Svaret är ett solklart: JA, särskilt om du aktivt söker nytt arbete.

Det finns två huvudsakliga skäl till detta:

1. LinkedIn är en plats med omfattande nätverkande.

2. LinkedIn är den överlägset bästa platsen för rekryterare att söka efter potentiella kandidater som de ännu inte känner till.

Bygg ditt professionella nätverk

Även om du för närvarande inte är aktivt på jakt efter ett nytt jobb, är det bra att bygga upp ditt professionella nätverk på LinkedIn. På så sätt blir du lättare att nå när ditt drömjobb dyker upp. Här är några saker du kan tänka på:

· Fyll ditt nätverk med personer som arbetar med och/eller pratar om ämnen som intresserar dig.

· Kommentera inlägg och bjud in till diskussion.

· Sträva efter att utöka ditt nätverk med relevanta personer varje vecka.

· Identifiera företag som finns i det område du kan tänka dig att arbeta och följ deras nyheter och personal.

· Skicka ett personligt meddelande till spännande företag där du kan tänka dig att arbeta. Beskriv varför du vill ha kontakt och be om en fysisk eller digital fika där du får chansen att lära dig mer om deras verksamhet.

Genom att avsätta tid några gånger i veckan för att vara aktiv på LinkedIn och arbeta med ovanstående punkter, har du en bra start för att både hitta ditt drömjobb och bli upptäckt av rätt personer.

Boosta din LinkedIn-profil

Hur ska du då gå tillväga rent praktiskt för att öka din synlighet på LinkedIn? Ta del av vår guide längre ner, och följ de enkla stegen så kommer det att påverka ditt resultat.

Kom också ihåg att hålla din profil uppdaterad och aktuell. Det finns inget tråkigare än när man som rekryterare tror att man har hittat en perfekt kandidat och så visar det sig att den har flyttat, precis bytt jobb eller något liknande som gör att man inte hade kontaktat den från början.

På samma sätt är det tråkigt att missa att bli kontaktad av en rekryterare på grund av att du glömde att uppdatera din profil med din senaste utbildning eller kompetens.

Det kan verka onödigt att lägga ner den här tiden på att i stort sett göra ett digitalt CV, men det gör stor skillnad! Det finns så många som inte fyller i sina profiler ordentligt, och de blir inte heller kontaktade i första taget.

Om du har frågor om hur du kan maximera din nytta med LinkedIn eller behöver stöd i hur du ska arbeta aktivt med den, tveka inte att höra av dig!

För ytterligare information och tips, följ med oss på LinkedIn.

Sara Johansson, Rekryteringskonsult Nexer Recruit Skövde
sara.johansson@nexergroup.com

Ännu mer inspo

Se Vårt Webbinarie: MAxa Jobbsökandet

Vår VD Susanne Hjälmered och rekryteringskonsult Johanna Värmfors ger sina bästa tips på hur du förbereder dig innan, under och efter anställningsintervjun.

Fler Stories

Ta mig tillbaka till Recruit Stories