Har du koll på hur din personal mår? | Nexer Recruit
Skip to content
VÄLJ SPRÅK VÄLJ LAND
News
1 juli 2022

Har du koll på hur din personal mår?

Nexer Recruit Hälsosatsar

Susanne Hjälmered
CEO – Nexer Recruit

+46703897007
susanne.hjalmered@nexergroup.com

contact person

Som ledare för värdefulla människor i vårt bolag tycker jag att det är viktigt att vi tar hand om oss själva och varandra, inte minst i tider som dessa när världen inte riktigt är i balans. Därför har vi på Nexer Recruit valt att investera i oss alla genom att göra en rejäl hälsosatsning.

Det är inte alltid så lätt att ta hand om sig själv på bästa sätt. Det är ganska lätt att hoppa över saker, särskilt när du slukas upp av ditt jobb som du brinner så mycket för. Det är också ganska lätt att få ovanor som inte är de bästa. Kanske har du barn (både små och stora) som kräver sitt, föräldrar och vänner som behöver ditt stöd.

Äter du rätt?
Sover du tillräckligt?
Motionerar du?

För att inte bara gissa och gå på känsla bestämde vi oss för att verkligen ta reda på hur vi faktiskt mår och hur vi på ett långsiktigt plan kan fortsätta må bra.

Nexer Recruit samarbetar med Wellr i denna hälsosatsning där vi utgår från en nulägesanalys. Vi tittar på våra vanor och ovanor vad det gäller sömn, stress & mental hälsa, tobak, alkohol, fysisk aktivitet, smärta & skador, kost & ergonomi.

”Att vi är duktiga på att röra oss fysiskt, det visste jag, men att få ett kvitto på hur vi mår även mentalt är det som givit mig mest i denna satsning. Att få tillgång till redskap och övningar för att förbättra oss är något som jag gärna vill ge alla mina anställda”.
Susanne Hjälmered, VD Nexer Recruit

I programmet ingår en mängd hjälpmedel som gör att vi hela tiden kan träna på att bli bättre. Det finns en uppsjö av recept, fysiska- och mentala övningar, träningsprogram och digitala föreläsningar där du själv kan välja vad som passar dig.

Vi som arbetsgivare serverar dig ett smörgåsbord av möjligheter och du tar själv ansvar för vad du vill ta tag i. Vi gör även saker tillsammans genom Wellr, det kan vara både tävlingar och olika typer av utmaningar. Under vår första tid ”gick” vi tillsammans till Spanien, dit även vår målresa var inplanerad och vi nådde vårt mål långt tidigare än vad vi beräknat. Kraften att göra något tillsammans som grundar sig i varje individ är oerhört kraftfullt och KUL!

Nu har vi varit i gång i 3 månader och utfört en andra statusmätning i förhållande till nulägesanalysen och resultatet är mycket glädjande. Vi har förbättrat oss (utifrån ett mycket bra utgångsläge) inom samtliga områden med hela 4%, så vi är på god väg mot vårt mål som är att förbättra oss med 10% på ett år. Det bästa av allt är verkligen få svart på vitt att vi mår bra och att vi har eliminerat eventuella risker inom områdena “Mental hälsa & stress”, som jag såg som de områdena där vi skulle kunna ”trilla dit”.

Efter sommar och semester är det dags att engagera alla i en gemensam satsningen och denna gång kör vi inte en tävling utan en utmaning, vad den blir är en överraskning.Susanne Hjälmered, VD Nexer Recruit
susanne.hjalmered@nexerrecruit.com


Läs mer om hur du kan skapa en företagskultur som får ditt team att utvecklas, trivas och nå sin fulla potential.

Fler Stories