Skip to content
Johanna Värmfors
Recruitment Consultant – Nexer Recruit

+46730821230
johanna.varmfors@nexergroup.com

contact person
News
12 april 2022

ghosting – var försvann kandidaten?

Rekryterare Johanna Värmfors intervjuad av Chefstidningen

Ghosting, att en jobbkandidat plötsligt bryter kontakten genom tystnad under en rekryteringsprocess, har blivit ett allt större problem för rekryteringsföretag.

Detta fenomen är något som vår rekryteringskonsult Johanna Värmfors har adresserat i ett uppmärksammat inlägg på LinkedIn.

Ghosting är ett begrepp som främst har använts i en dejtingkontext och innebär att en person plötsligt gör sig onåbar och inte svarar på kontaktförsök, ett beteende som naturligtvis blir problematiskt i en rekryteringsprocess.

Vad är orsakerna till denna utveckling? I en artikel i Chefstidningen belyser Johanna Värmfors kompetensbristen, digitaliseringen och den stora kompetensbristen som råder på marknaden som bidragande faktorer till att Ghosting ökar.

”Jag tror att bristen på fysisk kontakt gör att det blir mer opersonligt och därför känner man kanske inte lika stark lojalitet gentemot en potentiell arbetsgivare.”
Johanna Värmfors, Chefstidningen 23/2- 2022

Ghosting är en kortsiktig kommunikationsstrategi. ”Tänk på ditt personliga varumärke. Genom att lämna en rekrytering på ett snyggt sätt, bygger du också goda framtida relationer”, menar Johanna Värmfors.

Nexer Recruit arbetar aktivt med att kandidatupplevelsen ska vara positiv och präglas av rak kommunikation.

Nyfiken på hur vi arbetar?

Fler Stories